Frittata

Frittata

Frittata opskrift

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Den frittata du får opskriften på her, er en opskrift, hvor jeg har ladet mig inspirere af den italienske madmamma, Veronica Grandi.

Ingredienser

  • 250 g frisk spinat – frossen optøet kan også anvendes
  • 125 g frisk mozzarella
  • 50 g finocchiona pølse – eller en anden italiensk eller evt. spansk pølse kan udelades, hvis du ønsker en vegetarisk version af frittataen
  • 4 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 knsp. friskrevet muskatnød
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ bdt. purløg


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skyl spinaten, pres vandet fra, og hak den – ikke for fint.
  • Skær mozzarellaen i små tern.
  • Skær pølsen i strimler
  • Pisk æg og mælk grundigt sammen.
  • Tilsæt spinat, mozzarella, pølse og muskatnød, og krydr med salt og peber.
  • Varm olien i en pande, der kan tåle at gå i ovnen, og hæld æggemassen på.
  • Lad den stege i et par minutter, til den er fast i bunden.
  • Sæt herefter panden med frittata i ovnen, og lad den bage i 10-12 minutter, til den er gylden og svampet.
  • Klip purløg ud over den varme frittata, og servér.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Frittata er en italiensk omelet – nogen kalder det en æggekage. Men efter min bedste overbevisning er der mel i en kage – også en æggekage – det er der ikke i en omelet. Men efter et opslag i min Italiensk-Dansk ordbog må jeg erkende, at frittata faktisk betyder både æggekage og omelet på italiensk.

Men jeg holder nu fast i min overbevisning om, at fritatte er omeletter – ikke æggekager. Når det så er sagt, så er der lige så mange måder at lave frittata på, som der er at lave æggekage på.

Tip: Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, kan du bruge bunden af en tagine – som jo godt nok er et nordafrikansk køkkenredskab, men den egner sig fortræffeligt uden ”skorstenen”. Har du heller ikke en sådan, kan du bruge en ganske almindelig pande og stege frittataen færdig på komfuret ved lav-middel varme – det tager lidt længere tid.

Frittata kan serveres med italiensk brød, f.eks. foccacia eller chiabatta, men naan bagt med lidt hakkede oliven og drysset med tørret rosmarin vil også være fint. En frisk salat, som for eksempel en quinoasalat, kan også være en mulighed.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce