Flæskesvær i airfryer

Sprøde flæskesvær – nemt og lækkert i airfryeren

Har du et stykke svær til overs fra en god gammeldags flæskesteg? Så smid det endelig ikke ud! I stedet kan du trylle det om til lækre, hjemmelavede flæskesvær i din airfryer – sprøde, salte og helt uimodståelige. Det er nemmere, end du tror, og resultatet bliver næsten med garanti bedre end dem, du finder i supermarkedets poser.

Flæskesvær lavet i airfryer kræver ikke meget – bare lidt forberedelse, lidt tålmodighed og en god kniv. Det vigtigste er at holde øje undervejs, så sværene får den helt rigtige farve og sprødhed uden at blive mørke og hårde.

Det er en fantastisk måde at undgå madspild på, og samtidig får du en snack, der både kan serveres som tilbehør til klassiske retter eller bare nydes, som de er – måske med en kold øl til. Og selvom de ikke vinder nogen sundhedspris, så vinder de helt sikkert på smag og tilfredshed.

God fornøjelse – og husk at ryste skuffen undervejs!

Opsrkrift på flæskesvær i airfryer

flæskesvær i airfryer

Flæskesvær i airfryer

Ingen anmeldelser
Har du et stykke svær tilovers fra en kamsteg stegt som vildt eller lignende, så lav lækre, sprøde flæskesvær i din airfryer af det. De bliver garanteret meget bedre, end dem du køber, og det er faktisk ikke engang svært. Men hold øje med dem. De skal være gyldne og sprøde, ikke mørke og hårde.

Ingredienser

  • Svær af svinekam
  • Vand
  • Salt

Specialudstyr

  • 1 airfryer

Sådan gør du

  • Skær sværen i tynde strimler – ca. ½ cm brede.
  • Bring letsaltet vand i kog – så meget vand, at det kan dække sværene.
  • Kom sværen i det kogende vand, og kog dem i ca. 10 minutter.
  • Hæld sværene over i et dørslag eller lignende, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.
  • Bland sværene med salt, og fordel dem i skuffen til din airfryer – de skal helst ikke ligge for meget i lag.
  • Indstil temperaturen til 200° C, og giv dem ca. 20 minutter.
  • Hold øje med dem, og ryst undervejs, så de bliver helt perfekte.
  • Læg dem på fedtsugene papir – f.eks. et stykke køkkenrulle.

Min opskrift på flæskesvær i airfryer

Det kan være en god idé at starte i god tid, når du vil lave flæskesvær. De tager nemlig ikke skade af at stå og dryppe af i et par timer – det er ikke absolut nødvendigt, men heller ingen skade til. Det gør jeg selv nogle gange – men uanset hvad, så forbered dig på, at der kommer til at lugte af kogt gris i hele huset.

Vil du have tyndere flæskesvær – f.eks. 1-2 mm – er det nemmere at skære sværen, når den har været i fryseren og ikke er tøet helt op. Fordi frosten selvsagt gør den hårdere og ikke så ”fedtet” og ”sej” at skære i. Og det er selvfølgelig nemmest med en ultraskarp kniv.

Flæskesværene kan holde sig sprøde i et par dage, hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder. Servér dem som ekstra svær til en flæskesteg eller som en snack. Eller du kan bruge dem som et sprødt element i en salat.

Er flæskesvær i airfryer sundt?

Flæskesvær er sundt … for sjælen. Men om det derudover er sundt … hmmm. Der er ikke mange fibre – som i et stort rundt 0 – i flæskesvær. Og ca. en tredjedel af fedtet er mættet fedt, hvilket jo er det usunde fedt. Og vitaminer er der heller ikke mange af.

Til gengæld er der en del kolesterol i og også en del kalorier. Spiser du f.eks. en pose flæskesvær (75 g), får du flere kalorier end den anbefalede mængde i et aftensmåltid.

Dertil skal så siges, at laver du dem i airfryer, så er de trods alt knap så usunde, som hvis du frituresteger dem. Hvilket jo også er en mulighed.

Men spis dem nu med god samvittighed alligevel. For det er god udnyttelse af grisen, når vi også spiser huden i stedet for, at den går til spilde.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter til Airfryer