Farserede jalapenos

Farserede jalapenos er grønne chilier med fars i. Jalapenos kan sådan set også være røde, for det er den farve, de får, når de bliver modne. Og de kan spises både modne og umodne eller mindre modne, om du vil. Men her koncentrerer vi os om den grønne.

Synes du, det lyder stærkt at spise de grønne jalapenos bare sådan med noget fars i som en lækker mundfuld eller som tilbehør, så er det altså (måske desværre) ikke tilfældet. Jalapenos er ikke særlig stærke. De ligger på 2.500-5.000 på Scoville-skalaen, hvorpå den stærkeste chili indtil dato er helt oppe på 2.480.000. Vil du vide mere kan du læse Chili – værd at vide om den stærke frugt.

Få endnu mere lækker inspiration og vejledning fra vores venner fra Gastrofun

Farserede jalapenos

Farserede jalapenos – opskrift

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: aftensmad, Forret
Antal: 6 personer
Kalorier: 462kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det, at du varmer jalapenoen, mildner også smagen. Og når der så ovenikøbet er fyld i, så ryger styrken endnu et par hak ned.

Ingredienser

  • 250 g hakket svinekød
  • 100 g neutral smøreost
  • dl revet parmesan
  • 250 g store grønne og friske jalapenos
  • 100 g hvidløgsdressing til servering


Sådan gør du

  • Tænd for ovnen på 220° C.
  • Kom det hakkede svinekød på en tør stegepande, og brun det – hæld evt. væde fra.
  • Bland det hakkede kød med smøreost og parmesan.
  • Skær jalapenoerne over på den lange led, og fjern kernerne – stilken må gerne blive siddende.
  • Fordel farsen i de halve jalapenos.
  • Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er let brune.
  • Servér evt. med hvidløgsdressing.

Noter

Tip: Tjek, hvordan jalapenoen ligger bedst fast ved at vende den rundt på forskellige måder, inden du skærer den over. Det kan ikke helt undgås, at nogle af dem vil vippe lidt.
Det kan være svært at få fat i jalapenos, der er store nok, men kig efter dem på grøntsagsmarkeder eller hos orientalske købmænd.

Nutrition

Kalorier: 462kcal | Kulhydrat: 25g | Protein: 21g | Fedt: 29g | Mættet fedt: 12g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 8g | Kolesterol: 66mg | Natrium: 823mg | Kalium: 182mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 375mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce