Fajitas

Fajitas er spansk og udtales nærmest som ’fahitas’. Det er grillet kød, som bliver serveret i en tortilla. Oprindeligt blev den serveret med oksesteaks, men i dag kan du få dem med stort set al slags kød – selv med rejer.

Ud over kødet er der snittede grøntsager i, og de bliver serveret med guacamole, salsa, yoghurt og ost samt lime.

Beates Fajitas opskrift

fajitas

Fajitas opskrift

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 492kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg laver mine fajitas efter den berømte, britiske tv-kok, kogebogsforfatter m.m., Jamie Olivers, opskrift – lige med den undtagelse at Hr. Oliver nok selv ville lave både guacamole og salsa … ja, måske endda også yoghurten. Jeg har snydt og købt dem.

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 500 g kyllingebryststykker uden skind
  • 2 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • 2 limefrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 store tortillaer
  • dl guacamole
  • dl salsa
  • 2 dl yoghurt
  • 100 g cheddar ost
  • Peber

Sådan gør du

  • Halver peberfrugterne, fjern stok og kerner, og skær peberfrugterne i strimler.
  • Pil, og halver løgene, og skær dem skiver.
  • Skær kyllingebrystet i strimler på langs i samme størrelse som peberfrugterne.
  • Kom peberfrugter, løg og kylling i en skål sammen med røget paprika og spidskommen.
  • Pres 1 lime ud over, fordel olivenolien over, og krydr med nykværnet sort peber.
  • Bland det hele godt.
  • Varm en grillpande op ved høj varme.
  • Kom peberfrugt, løg og kylling på panden – brug evt. en pølsetang eller lignende – og lad det stege i 6-8 minutter, indtil kyllingen er gylden og gennemstegt. Bliv ved med at vende ingredienserne, så de ikke svides på den meget varme pande.
  • Pres ½ lime mere ud over kylling og grøntsager.
  • Varm tortillaerne i mikroovnen eller på en tør, varm pande.
  • Sæt det hele på bordet, og lad hver person ”pakke” sin egen mad selv.
  • Servér med guacamole, salsa, yoghurt, limebåde og revet cheddar.

Nutrition

Kalorier: 492kcal | Kulhydrat: 36g | Protein: 40g | Fedt: 22g | Mættet fedt: 8g | Kolesterol: 113mg | Natrium: 802mg | Kalium: 1151mg | Fiber: 7g | Sukker: 11g | Vitamin C: 96mg | Calcium: 322mg | Jern: 3mg | Vitamin A: 1808mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tex-Mex retter – Lidt fajitas historie

Fajitas hører ind under kategorien Tex-Mex retter. Tex-Mex er en sammensætning af Texas og Mexico, og selve begrebet er en forkortelse eller tilnavn som det store jernbaneselskab “Texas Mexican Railway” fik. I dag bruger vi det i hvert fald i Danmark mest om en kulinarisk tradition, der netop indeholder retter som fajitas, chili con carne, nachos, tacos og mange andre retter.

Sidst opdateret: 23. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter