Engelsk bøf

En god bøf skåret af oksefilet eller tyndsteg, stegt og anrettet med bløde løg er nok den mest kendte og traditionelle måde at tilberede en engelsk bøf på. Bøffen i sig selv smager skønt, så hvorfor nøjes med kun at servere den på den traditionelle måde. Du får her en opskrift med et lidt anderledes tilbehør.

Du får også svaret på, hvordan du steger den perfekt stegte bøf – enten ved at mærke fastheden i forhold til din hånd eller ved at bruge uret. Den sidste er den mest usikre, men også den nemmeste metode.

Engelsk bøf

Engelsk bøf – opskrift

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Måden at stege bøffen på er naturligvis ens uanset tilbehøret.

Ingredienser

  • 800 g små kartofler
  • 4-8 forårsløg afhængig af størrelse
  • 4 bøffer af oksefilet eller -tyndsteg a ca. 180 g 2-2½ cm tykke – tag dem ud ½ times tid før stegning, og drys dem med lidt salt på begge sider
  • 3 spsk. smør
  • 1 håndfuld friske krydderurter – f.eks. kørvel basilikum og purløg blandet
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • 200 g rygeost
  • 4 skiver citron
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand – ca. 20-30 minutter.
  • Rengør imens forårsløgene, og skær det fra, som ikke kan spises.
  • Afpuds også bøfferne, dup den tørre, tryk dem en smule fladere med håndfladen, og brun dem så på begge sider i halvdelen af smørret.
  • Krydr med peber.
  • Steg bøfferne, til de er røde/medium/gennemstegte.
  • Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile.
  • Smelt resten af smørret, og svits de hele forårsløg på alle sider, til de har taget farve.
  • Skyl og hak krydderurterne, og bland dem sammen med citronskallen i rygeosten, og smag til med salt og peber.
  • Vend de varme kartofler i rygeosten.
  • Anret og servér med en skive citron.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Skal bøffen være traditionel, laver du stegte, bløde løg til – 1 løg pr. person – og laver en skysovs ved at koge panden af med bouillon og fløde. Hertil serveres kogte kartofler og worcestershiresauce og måske lidt surt, for eksempel agurkesalat.

Engelsk bøf – stegetid

Når din bøf skal være perfekt stegt, kan du trykke på den, for at mærke om den er rød, medium eller gennemstegt.

Den røde bøf

Slap af i den ene hånd, og lad tommelfingerens og pegefingerens spids støde sammen. Tryk let med den anden hånds pegefinger på puden under den afslappede hånds tommelfinger. Sådan skal trykket på bøffen også føles.

Det svarer til ca. 1 minut på hver side pr. cm bøf. Er bøffen 2½ cm tyk, skal den altså have 2½ minut på hver side.

Den medium/rosa bøf

Som ved den røde bøf. Men nu skal tommel- og langemand støde sammen. Tryk igen på puden under tommelfingeren, og sådan skal trykket på bøffen føles.

Det svarer til ca. 1½ minut på hver side pr. cm bøf. Er bøffen 2½ cm tyk, skal den altså have ca. 3-4 minutter på hver side.

Den gennemstegte engelske bøf

Så bliver det ringfingerens tur til at møde tommelfingeren. Husk stadig at slappe af i hånden. Mærk på puden, så ved du, hvordan bøffen skal mærkes.

Her skal bøffen steges ca. 2 minutter på hver side pr. cm. En bøf på 2½ cm skal således have 5 minutter på hver side.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce