Blinis

blinis

Blinis – opskrift med bagepulver

Samlet tid: 1 time 25 minutter
Ret: Dessert
Køkken: rusisk
Antal: 12 stykker
Kalorier: 83kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Blinis er mindre end en klassisk madpandekage, men ikke så lille, som mange rent faktisk laver dem. For mange laver dem med en diameter på 9 cm, men faktisk skal de være ca. 12 cm i diameter. Årsagen er nok den, at du faktisk kan købe blinispander, der er inddelt i rum – ligesom en æbleskivepande – hvor hver blinis bliver 9 cm. Mens de ”rigtige” blinispander har en diameter på 12 cm.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½-¾ dl vand
  • dl tykmælk
  • 10 g smør


Sådan gør du

  • Del æggene i blomme og hvide.
  • Bland boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen.
  • Pisk honning, ½ dl vand, tykmælk og æggeblommer sammen, og rør det i melblandingen. Bliver dejen for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
  • Sæt dejen tildækket et lunt sted i 1 times tid.
  • Pisk æggehviderne stive, og smelt smørret.
  • Vend æggehvider og smør i dejen.
  • Steg tykke pandekager med en diameter på 12 cm ved middel varmen og uden fedtstof.
  • Hold dem varme/lune indtil servering.

Noter

Blinis serveres sædvanlig vis med cremefraiche, røget laks og/eller kaviar og en lille dusk dild. Du kan bruge rød kaviar eller sort kaviar. Du kan bruge ægte kaviar eller uægte kaviar. På billedet er der brugt sort Cavi-Art, som intet har med kaviar at gøre, da det er lavet af tang.

Nutrition

Kalorier: 83kcal | Kulhydrat: 13g | Protein: 3g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 31mg | Natrium: 42mg | Kalium: 68mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Calcium: 26mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på blinis lavet med bagepulver

Blinis er små, russiske pandekager. De laves af en gærhævet dej af hvedemel og boghvedemel. Men du kan også lave dem med bagepulver – det er nemmere, men ikke helt korrekt. I Rusland serveres de som forret med røget fisk – f.eks. laks – og/eller kaviar, smeltet smør og sur fløde.

Blinis er mindre end en klassisk madpandekage, men ikke så lille, som mange rent faktisk laver dem. For mange laver dem med en diameter på 9 cm, men faktisk skal de være ca. 12 cm i diameter. Årsagen er nok den, at du faktisk kan købe blinispander, der er inddelt i rum – ligesom en æbleskivepande – hvor hver blinis bliver 9 cm. Mens de ”rigtige” blinispander har en diameter på 12 cm.

Nedenfor du 2 opskrifter med henholdsvis bagepulver og gær! Hvis du vil benytte den med gær skal du scrolle lidt ned til den med rødlig baggrund, mens den opskrift på blinis med bagepulver kommer lige her:

Men fortvivl ikke, hvis ikke du har en blinispande. Du kan sagtens bruge en almindelige stegepande med slip let-belægning – bare du sørger for, at dine blinis ikke bliver større end ca. 12 cm i diameter.

Opskrift på blinis med gær

blinis

Blinis – opskrift med gær

Samlet tid: 1 time 25 minutter
Ret: Dessert
Køkken: rusisk
Antal: 12 stykker
Kalorier: 86kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Som nævnt tidligere, kan du også bruge gær – hvilket er mere tro mod den russiske blini – i stedet for bagepulver.

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • spsk. cremefraiche
  • 1 spsk. flydende honning
  • 12½ g gær ¼ pakke
  • 2 æg
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 10 g smør


Sådan gør du

  • Opvarm mælken, og rør cremefraiche og honning ud i den, og lad den køle af, til den er fingervarm.
  • Tilsæt gær.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Bland hvedemel, boghvedemel og salt, og tilsæt det sammen med æggeblommerne, til dejen bliver glat og jævn.
  • Sæt dejen tildækket til hævning et lunt sted i 45-60 minutter.
  • Pisk æggehviderne stive, og smelt smørret.
  • Vend æggehvider og smør i dejen, og steg tykke pandekager med en diameter på 12 cm ved middel varme.
  • Hold bliniene varme/lune, indtil de skal serveres.
  • Tilbehør til blinis

Noter

Blinis serveres sædvanlig vis med cremefraiche, røget laks og/eller kaviar og en lille dusk dild. Du kan bruge rød kaviar eller sort kaviar. Du kan bruge ægte kaviar eller uægte kaviar. På billedet er der brugt sort Cavi-Art, som intet har med kaviar at gøre, da det er lavet af tang.

Nutrition

Kalorier: 86kcal | Kulhydrat: 14g | Protein: 4g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 30mg | Natrium: 39mg | Kalium: 86mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 30mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce