Bananbrød

Bananbrød har intet med brød at gøre – det er en kage. Det smager godt med glasur på – hvilket jo også henleder tanken på kage. Men det smager også godt klappet sammen med honning imellem.

Kagen bliver lavet i en brødform – måske deraf navnet – men det gør jo så mange formkager, såsom sandkager, marmorkager osv. Den er nem at bikse sammen – den skal så godt nok bage 1 times tid, men det klarer ovnen jo. Og det giver en fantastisk duft i hele huset.

Jeg har tidligere tit lavet bananbrød – især da børnene var mindre. Den er nemlig billig at lave, og som regel har man, hvad man skal bruge i huset – hvis man da ellers er en af dem, der altid ligger inde med frugt, herunder bananer.

bananbrød

Bananbrød – opskrift

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: banan, banankage, Kage
Kalorier: 1516kcal
Forfatter: Beate Grandahl
For bananer skal der i – ellers er det jo ingenting. Det er ikke et brød, og der er ingen bananer. Det går ikke. Så frem med bananerne. Til denne opskrift skal du bruge en lille form, ca. 1-1½ liter. Bruger du en rigtig rugbrødsform af de større, skal du fordoble ingredienserne.

Ingredienser

  • 35 g smør – eller stegemargarine
  • 2 bananer
  • 1 æg
  • 90 g sukker
  • ½ vaniljestang – kan udelades
  • 175 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Mos eller blend bananerne.
  • Bland smør og bananer sammen.
  • Pisk æg og sukker og evt. kornene fra den halve vaniljestang sammen.
  • Sigt mel, bagepulver og salt i æggeblandingen, og rør godt.
  • Vend bananblandingen i dejen, og rør godt.
  • Hæld dejen i en smurt form, eller en form beklædt med bagepapir, eller en silikone- eller teflonform.
  • Bag bananbrødet i ca. 60 minutter, til det er gennembagt. Tjek evt. med et kødspyd. Når der ikke hænger noget våd dej på spyddet, er brødet gennembagt.
  • Du kan servere bananbrødet som det er, eller du lave en glasur af flormelis og vand og smøre på. Du kan også smøre chokoladeglasur på, eller du kan servere brødet med honning.

Noter

Du kan servere bananbrødet som det er, eller du lave en glasur af flormelis og vand og smøre på. Du kan også smøre chokoladeglasur på, eller du kan servere brødet med honning.

Nutrition

Kalorier: 1516kcal | Kulhydrat: 279g | Protein: 26g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 20g | Kolesterol: 239mg | Natrium: 425mg | Kalium: 1093mg | Fiber: 11g | Sukker: 119g | Vitamin C: 21mg | Calcium: 121mg | Jern: 10mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Stop madspild

Jo mere modne bananer du bruger til bananbrødet, jo bedre bliver den. Bananerne må endda gerne være overmodne – du ved med lidt mørke pletter hist og pist. Så i stedet for at smide dem i skraldespanden, så brug dem til bananbrød.

Brødet kan holde sig i 3 til 4 dage ved stuetemperatur, hvis du pakker det i plastfolie eller i en plasticpose.

Det vidste du ikke om bananer

Vi tænker nok ikke så meget over det, når vi putter et par bananer i indkøbsvognen, men bananer har ikke altid været et frugt, som vi kunne købe – og senere ikke kunne købe hele året rundt som nu.

Bananen er botanisk set et bær, og der findes fire forskellige sorter:

  • Den gule som vi kender bedst
  • En grøn (matoke) som bruges til madlavning
  • Lady’s finger – som er kort i forhold til andre bananer
  • En rød variant – der smager som den gule, men kan være tykkere

Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce