Bagte rødbeder

Bagte rødbeder – De fleste af os kender nok rødbeden bedst som syltet. Syltede rødbeder, som vi spiser til hakkebøffen, på leverpostejmaden eller oven på sylten. For det er sådan, vi har fået dem hele vores og hele vores forældres liv. Men rødbeder kan meget mere end at være syltede. Prøv for eksempel de her bagte rødbeder.

 

De bagte rødbeder som du får opskriften på lige herunder, kan du servere sammen med andre bagte rodfrugter eller alene som tilbehør til de retter, du ellers ville servere syltede rødbeder til.

-->

bagte rødbeder

Opskrift på bagte rødbeder med honning og feta

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Opskriften herunder kan du anvende til alle slags rodfrugter, men her får du den, så du kan lave bagte rødbeder!

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 50 g fetaost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i tykke stave. Det kan være en god idé at bruge gummihandsker, da rødbeder afgiver rigtig meget farve, som er svært at få af hænderne.
  • Kog rødbedestavene i letsaltet vand i 5-7 minutter.
  • Hæld vandet fra, og lad stavene dryppe godt af. Du kan evt. lægge dem på et stykke køkkenrulle.
  • Læg rødbedestavene i et ovnfast fad, og fordel honningen over dem.
  • Drys med timian, salt og peber.
  • Sæt fadet i ovnen, og bag til rødbederne er møre – ca. 20-30 minutter afhængig af tykkelsen på stavene.
  • Smuldr fetaost over rødbederne, lige så snart de kommer ud af ovnen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->-->-->

Nedenfor er der to andre opskrifter på bagte rødbeder, nemlig hvor du får hele bagte rødbeder og hvor du får bagte rødbedechips. Begge dele er rigtig lækre, men det er ovenstående vi som oftest laver selv. De to opskrifter nedenfor har vi givet lidt andre farver, så det er nemt at finde rundt på siden 🙂

bagte rødbeder

Opskrift på hele bagte rødbeder

Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan også bage rødbeder hele. Akkurat som du gør med kartofler.

Ingredienser

  • 4-8 rødbeder – afhængig af størrelse
  • 2 dl yoghurt
  • 1 bdt. frisk mynte
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 165° C, varmluft.
  • Skrub rødbederne, og tør dem af.
  • Bag dem i ovnen, til de er møre. Prik med en kødnål, om de er bløde. Det kan tage alt fra 45 minutter til 1½ time. Det afhænger helt af rødbedernes størrelse.
  • Hæld imens yoghurten i et kaffefilter, og lad den dræne i ½ times tid.
  • Skyl og hak mynten, og bland den med den drænede yoghurt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær et kryds i toppen af den bagte rødbede, og kom myntedressingen i.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Yoghurt blandet med revet peberrod smager også godt i de bagte rødbeder eller smør og citron.

bagte rødbeder

Rødbedechips

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Rødbedechips er en tredje måde at bage rødbeder på. De smager skønt som en snack, men også godt som tilbehør til flæskestegen.

Ingredienser

  • Rødbeder – så mange du synes I kan spise
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225° C, over- og undervarme.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i ultratynde skiver – brug f.eks. et mandolinjern eller foodprocessoren.
  • Vend skiverne i olie, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir – de må ikke ligge i lag.
  • Bag rødbedechipsene i ca. 15-20 minutter, til de bliver sprøde. Vend dem gerne, når ca. halvdelen af tiden er gået.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter