Avocado med rejer

Avocado med rejer. Avocado er så lækker en frugt med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Dog skal den være moden. En umoden avocado er uspiselig. Den er hård og sej og smager grimt. Men en solmoden avocado fra Mellemamerika – uh, det er godt. Spis den med et skvæt citronsaft, en klat cremefraiche og lidt salt og peber. Eller fyld den med rejer. Har du prøvet det? Det skulle du tage at gøre.

Første gang jeg smagte avocado, var jeg ung og umoden, og det var den også. Det var mig ubegribeligt, at andre roste avocadoer i så høje toner. Der gik flere år, før jeg forsøgte mig med avocado igen. Denne gang var den moden, og pludselig så jeg dens potentiale.

Avocado med rejer

Forret med avocado og rejer

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 8 personer
Kalorier: 239kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg spiser ofte avocado med citron, cremefraiche, salt og peber – som tidligere nævnt. Det gør jeg til frokost. Det er nemt og velsmagende – og faktisk også sundt. Men skal der være lidt ekstra luksus over det – f.eks. til en hyggelig aften med vennerne – så laver jeg denne forret med rejer og avocado.

Ingredienser

  • 4 avocadoer
  • 1 stort bæger 500 g cremefraiche 18 %
  • 1 citron
  • 1 bdt. dild
  • 600 g rejer
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skær den ene citron over.
  • Skær avocadoerne over på tværs, og udhul dem (gem skallerne).
  • Kom alt avocadokødet i en dyb tallerken, og mos det med en gaffel.
  • Tilsæt cremefraiche, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Skyl og hak dilden – gem noget til pynt – og bland det i.
  • Hak rejerne groft – gem også her nogle til pynt – og bland også dem i avocadomosen.
  • Fordel mosen i de otte avocadoskaller, og pynt med hele rejer, dild og en citronskive eller -båd.
  • Servér med flutes.

Nutrition

Kalorier: 239kcal | Kulhydrat: 9g | Protein: 17g | Fedt: 16g | Mættet fedt: 2g | Kolesterol: 189mg | Natrium: 590mg | Kalium: 547mg | Fiber: 7g | Sukker: 1g | Vitamin C: 16mg | Calcium: 123mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sådan vælger du den bedste avocado

Det kan godt nok være svært at finde en tilpas moden avocado lige netop den dag, du skal bruge den. Tit er de brune og halvrådne, eller de er hårde og umodne. Ingen af delene er optimalt.

Er der flere dage til, du skal bruge avocadoerne, så køb hellere umodne avocadoer, og lad dem modne hjemme i køkkenet. Det tager et par dage på køkkenbordet. Lægger du dem i frugtskålen sammen med æblerne, eller lægger du dem i papirposen med tomater, går det endnu hurtigere. Både æbler og tomater udskiller nemlig ætylen, som fremskynder modningsprocessen.

Når du køber avocadoer, så mærk forsigtigt på skallen. Er der områder, hvor der ligesom er luftlommer og ingen modstand, så er den helt sikkert ved at rådne indefra. Den vil du ikke have.

Mærk i toppen af avocadoen – oppe ved blomsterstilken. Er den blød, men har stadig bid, så er den moden. Den skal altså ikke være blød som guacamole.

Piller du blomsterstilken af, vil en tilpas moden avocado være gullig i fordybningen, hvor stilken har siddet. Er den grøn eller lysegrøn er den umoden, og er den mørkegul eller brun er den overmoden.

Avocado med rejer er en klassisk forret, som holder hele vejen fra 90erne til i dag!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce