Retter der starter med C

Nedenfor kan du finde retter med C

Calzone – Du kender sikkert calzone som indbagt pizza. Og den er også god nok. Calzone er indhbagt pizza, men det er så let at lave calzone forkert. Her får du noget nær den bedste opskrift på calzone i Dannmark.

Cannelloni – Det er pasta når det er rigtig italiensk – sådan er cannelloni. Find vores opskrift på cannelloni her.

Cantuccini – De her italienske småkager, der kaldes cantuccini, minder ret meget om biscotti. Det er en rigtig italiensk delikatesse, når man får serveret cantuccini.

Caprese salat – Den italienske salat er fra no surprise caprese. Det er en rigtig fin lille salat med tomat, mozzarella og basilikum og nå ja selvfølgelig også olivenolie. Se opskriften her.

Carnitas – Her får du opskriften på en rigtig spændende mexicansk specialitet. Der er tale om carnitas, der ordret sådan set kan oversættes med småt kød. Opskriften her med carnitas er foreslået her med pulled pork, og det kan sådan set skiftes ud efter behag.

Carpaccio – En ægte italiensk klassiker, der smager fantastisk. Du kan finde opskriften på carpaccio med okse- eller kalvefilet lige her.

Ceviche – Fremragende og sund sydamerikansk fiskeret. Ceviche er sundt og relativt nemt at lave – forslag til flere typer fisk bl.a. laks og torsk.

Champignonsovs – Kendes også som champignonsauce. Rigtig lækker alternativ til brun sovs. Find opskriften på champignonsovs ved at klikke på forrige link.

Champignonsuppe – Når det er vinter er det altid godt med suppe. Denne her champignonsuppe er en rigtig god vintersuppe. Denne champignonsuppe er helt klassisk med piskefløde, smør, hvidløg og naturligvis en masse champignoner.

Chana masala  – Her er vi ovre i det indiske køkken. Chana masala er en ret der er lavet med chana-kikærter. Som så mange andre indiske retter er chana masala en vegetarret.

Chapati – Chapati forveksles af mange som naanbrød, men det er det ikke. Chapati er en variant af fladbrød, hvor der ikke benyttes gær.

Chateaubriand – Det her er bøf når det er rigtig fransk. Chateaubriand er lavet af det indereste stykke af en oksemørbrad, og det er rent luksusspise. Du kan læse hele opskriften på chateaubriand her.

Cheesecake – Da denne kage kom til Danmark gik den under navnet ostekage eller ostelagkage, men i dag har den fået det engelske navn cheesecake, og det er som om den betegnelse også spiller bedre. Find opskriften på cheesecake her.

Chiagrød – Grød med det sunde chia, der indeholder 20% omega 3 fedtsyrer, og er derfor et rigtig godt alternativ til fisk og fiskeolier.

Chicken korma – Selve navnet chicken korma er en underlig blanding af engelsk og urdu. Det ændrer dog ikke på at chicken korma er en superlækker indisk ret. Du kan finde opskriften på chicken korma her.

Chicken Tenders – Hvad er chicken tenders? Ja det er vel lidt en slags chicken nuggets men lidt mere autentiske, hvis man kan sige det på den måde 🙂 Chicken tenders bliver også kaldt for chicken fingers. De kunne med lidt fantasi godt ligne fingre!

Chicken Tikka Masala – Chicken Tikka Masala kombinerer marineret, grillet kylling med en rig, krydret tomat-flødesauce. Den er en global favorit fra det indiske køkken.

Chili cheese tops – Hvis du er til chili og ost, så skal du helt sikkert prøve de her chili cheese tops. De er er den perfekte snacks for os med hang til ost og chili. Læs opskriften her på chili cheese tops.

Chili con Carne – Dette er opskriften på kødretten chili con carne, uden tilbehør. Vi anbefaler enten normal ris eller blomkålsris som tilbehør. Du kan alternativt bruge et chapati eller naan brød ovenfor, selvom det er lidt at blande forskellige køkkener.

Chili sin Carne – Denne ret er som navnet antyder stærkt inspireret af chili con carne. Forskellen er “con” og “sin”. “Con” betyder “med” på spansk og “sin” betyder “uden”, så chili sin carne er chili uden kød. Chili sin carne er en vegetarisk ret med quinoa og bønner.

Chilimayo – Uanset om du skal have burger eller fritter, så er chilimayo nærmest et must. Specielt hvis du skal have mexicanoburger, så er det helt naturligt med chilimayo. Det tager kun 5 minutter at lave chilimayo, og så er det faktisk ret let! Så der er ingen undskyldning for ikke at servere hjemmelavet chilimayo til den perfekte mexicanerburger!

Chimichurri – Det her er en lækker argentinsk sovs. Det vil sige chimichurri er en rå sovs, der ikke bliver varmet op. Chimichurri minder på den måde meget om opskrifter som pesto og salsa.

Chokolade muffins – Næsten lige så populær som opskriften på chokoladekage. Chokolade muffins her fra Hurtig Mums er både vanedannende og så forsvinder de alt for hurtigt. Det er lidt underligt for det er alligevel en opskrift til 20 chokolade muffins.

Chokoladecreme – lækker dessert. Faktisk så lækker, at den føles syndig, men den smager jo fantastisk. Chokoladecreme er let at lave, alle kan lide den, og så ser den godt ud.

Chokoladekage – Det her er en lækker svampet chokoladekage med den vildeste og på samme tid simple chokoladecreme. En must-have opskrift for alle chokoladekage elskere.

Chokoladeopskrifter – Her kan du finde en lang række opskrifter med chokolade, såvel som du kan høre lidt mere om de bedste danske chokoladebrands. Videre så får du også lidt om chokoladens historie!

Chokoladetærte – Den smager forrygende, men man får hurtigt nok. Chokoladetærte er fed, svampet, sød og syndig. Det tager sin tid, men til gengæld er der nok til et dusin gæster i en chokoladetærte.

Churros – Du kender måske også denne ret under sit lidt underlige tilnavn spanskrør. Det er naturligvis ikke spanskrør i gammelskolelig forstand, men churros stammer fra Spanien og så er de nogle lange stænger. Well så er det jo meget naturligt at kalde churros for spanskrør. Du kan finde opskriften på churros her plus du kan finde forslag til tilbehør!

Citronfromage – Let og luftig dessert du nemt selv kan lave. Citronfromage var en sensation i 60erne, og den holder stadig. Forberedelsestid på 15 minutter er til at leve med, og de fleste kan lide citronfromage.

Citronkage – De fleste forbinder nok citronkage med citronmåne, og den kan du læse om nedenfor. Denne citronkage er en anden variant af citronkage, og personligt foretrækker jeg denne citronkage fremfor citronmåne.

Citronmåne – Helt klassisk og lækker citronmåne. Citronmåne skulle efter sigende været politiets favoritspise.

Citron opskrifter – Her får du en oversigt over opskrifter som har citron, som den helt særlige ingrediens. Du kan helt sikkert finde citronmåne, citronkage og citronfromage blandt opskrifterne på denne side.

Clubsandwich – Lækker opskrift på klassisk clubsanwich som er perfekt til frokosten ellers når du bare er lækkersulten.

Coleslaw – Coleslaw er perfekt til grill og barbecue. Du får både en hurtig og en lidt mere grundig opskrift på coleslaw. Begge på opskrifter er helt klassiske med indhold med både hvidkål, æbler og gulerødder.

Cookies – Uhmmm Cookies er gode og faktisk ret lette at lave. Her en god cookies opskrift med chokoladestykker. Der er også et tip til, hvordan du hakker chokoladen, uden at det flyver rundt i hele køkkenet.

Coq au vin – Dette er en klassisk fransk gryderet. Coq au vin betyder direkte oversat hane med vin, men i den danske version anvendes som regel en kylling i stedet for en hane i coq au vin.

Cordon bleu – Denne ret er der mange der antager er fra Frankrig. Nok grundet det franske navn, men cordon bleu er fra Schweitz. Det er en dejlig kødret mixet med en god portion ost. Cordon bleu er rent mums.

CosmopolitanEn Cosmopolitan er en simpel, frisk og syrlig cocktail med tranebærjuice, appelsinlikøren Cointreau, sukkersirup, vodka og citrusjuice.

Couscous – Afrikansk ret der oftest forveksles med buligur. I denne opskrift har vi et forslag til en couscous salat.

Cowboy toast – Beate Grandahl forkæler os her med en luksus cowboy toast. Du kommer til at elske her cowboytoast 🙂

Creme brulee – Det her er noget af det ypperste indenfor kunsten at lave kager. Denne opskrift på creme brulee er dog ikke for folk på slankekur, men hvis du skal have rigeligt til den søde tand, så er det her en dessert lige for dig.

Crepes Suzette – En fantastisk pandekage-dessert. Crepes Suzette er med appelsinsauce, og der er både brugt Grand Manier og Cognac! Der er også is og hakkede mandler med og det er næsten for meget. Men kun næsten!

Croissant – Her får du den rigtige opskrift på croissanter. Jeps det er den, hvor du bruger næsten 5 timer på at lave din croissant. Til gengæld bliver den rigtig lækker.

Crostini – De her crostini er små skorper. Det er italiernerne der igen har tryllet i køkkenet og formået at udvikle crostini. De er perfekte til supperetter, men ellers kan de bruges som sidedish i rigtig mange sammenhænge. Læs mere om crostini her.

Culottesteg – Nogle mener det er en videnskab at få stegt en culottesteg perfekt. Så svært er det nu slet ikke. I denne opskrift får du forklaret, hvordan du steger en culottesteg, så den bliver helt rigtig.

Cupcakes – At lave cupcakes er at tage madlavningen over i skulptørens verden. Med cupcakes er det langt fra nok, at de “bare” smager godt – Cupcakes skal se lækre ud og gerne have en eller anden lille finesse.

Cæsar salat – Lækker nem salat. Oprindeligt er cæsar salat uden kylling, men der er så mange der bruger kylling i cæsar salat, at vi har tilføjet det til salaten. Du kan naturligvis undlade kylling, men som udgangspunkt vil vi anbefale med kylling.

Andre artikler på HurtigMums

Nedenfor kan du finde flere artikler om HurtigMums. Der er dog typisk ikke tale om opskrifter, men mere temaartikler.

Crock-Pot test – HurtigMums har haft fornøjelsen af at teste Crock-Pot DuraCeramic 5. Skribenter var pænt sagt imponerede over hvad denne her Crock-pot kan gøre. Dens funktion som slow cooker er pænt sagt genial! Læs hele reviewet her om den populære Crock-Pot

Cookie indstillinger
Annonce