Italienske opskrifter

Italien er meget mere end pizza og spaghetti bolognese. Det italienske køkken er legendarisk for dens mange lækre retter. Italiensk mad har ikke nydt samme ry for at være kulinarisk skønt som eksempelvis det franske køkken, men hvis italiensk mad skulle indtage samme position i den fornemme klub af smagsdommere – så vil det betyde enden for italienske retter som vi kender dem i dag. Italienske retter er typisk lidt tungere bonderetter. Det er ment på den bedst mulige måde. Italienske retter er typisk simple og ligger tungt og mættende i maven. Og så smager italienske retter generelt bare super lækkert.

pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca er sådan en ret, der føles som en ven, man altid kan regne med. Den er hurtig at lave, smækfuld af smag og kræver kun få ingredienser –

orzo pasta

Orzo pasta

En cremet orzotto, der varmer og mætter Orzo pasta er lidt af en skjult skat i pastahyllen – små, risformede pastastykker, der suger smag til sig og bliver dejligt cremede,

hvid pizza

Hvid pizza

Har du lyst til at prøve noget nyt, der emmer af hygge og forkælelse? Hvid pizza er en spændende og anderledes variation af den klassiske pizza. Her undgår vi tomatsovsen

caprese salat

Caprese salat

Opskrift på caprese salat med tomater, mozzarella og basilikum Min opskrift på caprese salat Caprese bliver også kaldt for capresesalat eller caprese salat, men faktisk er det i Italien –

salsiccia

Salsiccia

Salsiccia – er egentlig en italiensk pølse, men farsen i pølsen kan bruges til andre ting – kødboller, frikadeller, kødsovs, lasagnefyld, tomatsovs og den type retter. Du kan selvfølgelig købe

lasagne

Lasagne

Beates opskrift på lasagne Du kan også bruge andre grøntsager end dem, jeg har brugt her – blomkål, kartofler, spinat og porrer egner sig også fortrinligt, bare de lige får

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne med spinat, champignon og skalotteløg

Vegetarlasagne. I ”gamle dage” var lasagne en traditionel kødsovs bolognese, bechamelsauce, revet ost (parmesan) og pastaplader lagt i lag. I dag kan du komme alt muligt i din kødsovs, bruge

Pesto

Pesto

En klassiske pesto er lavet med basilikum, hvidløg, parmesan, pinjekerner, olivenolie og salt. Det er en italiensk pasta (altså som i creme ikke som i spaghetti). Den smager skønt både

pizzadej

Pizzadej

​Pizzadej – Står der nem mad på menuen, så kunne retten godt være pizza. Men det betyder ikke at det skal være pizza fra din lokale pizza-pusher, selvom han med garanti

Gremolata

Gremolata

Gremolata er et grønt drys, som stammer fra det italienske køkken. Det tilberedes traditionelt med blot tre ingredienser, hvidløg, citronskal og bredbladet persille – kruspersille kan nu også anvendes. Det

Vegansk lasagne

Vegansk lasagne

Vegansk lasagne indeholder i sagens natur ikke kød eller andre animalske produkter. Det smager skønt, men det er lidt omstændeligt at tilberede, for der skal mange ingredienser til for at

One pot pasta

One pot pasta

One pot pasta er en forholdsvis ny betegnelse i Danmark. Men der er egentlig intet nyt i tankegangen. One pot pasta betyder bare ’alt i én gryde’ med pasta. Der

svamperisotte

Svamperisotto

Lidt om min svamperisotto opskrift Svamperisotto er en cremet sag, som bare glider forbi smagsløgene og lægger sig godt i maven. Jeg har nævnt det før – risottoris er de

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

Det er sjovt at lave hjemmelavet pasta, hvis du har tiden til det. Det er måske ikke lige det, du giver dig i kast med onsdag kl. 17, når bolognesen skal

Den bedste one-pot pasta med rødvin

Sponsoreret One-pot pastaretter er blevet enormt populære, og det er der flere årsager til. De mest oplagte årsager er, at one-pot pasta er nemt, hurtigt og enormt velsmagende. Du kan

rullesteg

Italiensk rullesteg i ovn

Italiensk rullesteg – Ahoy, madelskere! 🍴 Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når en italiener, en dansker og en eventyrlysten kok går ind i et køkken? Nej, det

osso buco

Osso Buco

Osso buco er oprindeligt en italiensk ret. Navnet betyder ”knoglens hul” – dér hvor marven sidder. Netop marven er en væsentlig del for at osso bucoen skal få den rette smag.

spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Lidt om Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara – Det kommer nok ikke bag på mange at spaghetti carbonara er en traditionel, italiensk pastaret. Måske skulle den nærmere hedde pasta carbonara, idet

carpaccio

Carpaccio

Har du været i Italien, så har sikkert også smagt carpaccio Men du behøver ikke tage til Italien for at få de ultratynde, saftige skiver kød med den let salte,

porchetta

Porchetta

Porchetta er en italiensk grisesteg. Oftest bruges slaget, som krydres og rulles uden om krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruge metoden på en flæskesteg, som du garnere med

De italienske madretter opdateres løbende

Denne side opdateres løbende med italienske retter, så snart vi får en ny italiensk opskrift ind på hurtigmums.