Italienske opskrifter
Italien er meget mere end pizza og spaghetti bolognese. Det italienske køkken er legendarisk for dens mange lækre retter. Italiensk mad har ikke nydt samme ry for at være kulinarisk skønt som eksempelvis det franske køkken, men hvis italiensk mad skulle indtage samme position i den fornemme klub af smagsdommere – så vil det betyde enden for italienske retter som vi kender dem i dag. Italienske retter er typisk lidt tungere bonderetter. Det er ment på den bedst mulige måde. Italienske retter er typisk simple og ligger tungt og mættende i maven. Og så smager italienske retter generelt bare super lækkert.
Pasta puttanesca
Pasta puttanesca er sådan en ret, der føles som en ven, man altid kan regne med. Den er hurtig at lave, smækfuld af smag og kræver kun få ingredienser –
Orzo pasta
En cremet orzotto, der varmer og mætter Orzo pasta er lidt af en skjult skat i pastahyllen – små, risformede pastastykker, der suger smag til sig og bliver dejligt cremede,
Hvid pizza
Har du lyst til at prøve noget nyt, der emmer af hygge og forkælelse? Hvid pizza er en spændende og anderledes variation af den klassiske pizza. Her undgår vi tomatsovsen
Caprese salat
Opskrift på caprese salat med tomater, mozzarella og basilikum Min opskrift på caprese salat Caprese bliver også kaldt for capresesalat eller caprese salat, men faktisk er det i Italien –
Salsiccia
Salsiccia – er egentlig en italiensk pølse, men farsen i pølsen kan bruges til andre ting – kødboller, frikadeller, kødsovs, lasagnefyld, tomatsovs og den type retter. Du kan selvfølgelig købe
Lasagne
Beates opskrift på lasagne Du kan også bruge andre grøntsager end dem, jeg har brugt her – blomkål, kartofler, spinat og porrer egner sig også fortrinligt, bare de lige får
Vegetarlasagne med spinat, champignon og skalotteløg
Vegetarlasagne. I ”gamle dage” var lasagne en traditionel kødsovs bolognese, bechamelsauce, revet ost (parmesan) og pastaplader lagt i lag. I dag kan du komme alt muligt i din kødsovs, bruge
Pesto
En klassiske pesto er lavet med basilikum, hvidløg, parmesan, pinjekerner, olivenolie og salt. Det er en italiensk pasta (altså som i creme ikke som i spaghetti). Den smager skønt både
Pizzadej
Pizzadej – Står der nem mad på menuen, så kunne retten godt være pizza. Men det betyder ikke at det skal være pizza fra din lokale pizza-pusher, selvom han med garanti
Gremolata
Gremolata er et grønt drys, som stammer fra det italienske køkken. Det tilberedes traditionelt med blot tre ingredienser, hvidløg, citronskal og bredbladet persille – kruspersille kan nu også anvendes. Det
Vegansk lasagne
Vegansk lasagne indeholder i sagens natur ikke kød eller andre animalske produkter. Det smager skønt, men det er lidt omstændeligt at tilberede, for der skal mange ingredienser til for at
One pot pasta
One pot pasta er en forholdsvis ny betegnelse i Danmark. Men der er egentlig intet nyt i tankegangen. One pot pasta betyder bare ’alt i én gryde’ med pasta. Der
Svamperisotto
Lidt om min svamperisotto opskrift Svamperisotto er en cremet sag, som bare glider forbi smagsløgene og lægger sig godt i maven. Jeg har nævnt det før – risottoris er de
Hjemmelavet pasta
Det er sjovt at lave hjemmelavet pasta, hvis du har tiden til det. Det er måske ikke lige det, du giver dig i kast med onsdag kl. 17, når bolognesen skal
Den bedste one-pot pasta med rødvin
Sponsoreret One-pot pastaretter er blevet enormt populære, og det er der flere årsager til. De mest oplagte årsager er, at one-pot pasta er nemt, hurtigt og enormt velsmagende. Du kan
Italiensk rullesteg i ovn
Italiensk rullesteg – Ahoy, madelskere! 🍴 Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når en italiener, en dansker og en eventyrlysten kok går ind i et køkken? Nej, det
Osso Buco
Osso buco er oprindeligt en italiensk ret. Navnet betyder ”knoglens hul” – dér hvor marven sidder. Netop marven er en væsentlig del for at osso bucoen skal få den rette smag.
Spaghetti carbonara
Lidt om Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara – Det kommer nok ikke bag på mange at spaghetti carbonara er en traditionel, italiensk pastaret. Måske skulle den nærmere hedde pasta carbonara, idet
Carpaccio
Har du været i Italien, så har sikkert også smagt carpaccio Men du behøver ikke tage til Italien for at få de ultratynde, saftige skiver kød med den let salte,
Porchetta
Porchetta er en italiensk grisesteg. Oftest bruges slaget, som krydres og rulles uden om krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruge metoden på en flæskesteg, som du garnere med
De italienske madretter opdateres løbende
Denne side opdateres løbende med italienske retter, så snart vi får en ny italiensk opskrift ind på hurtigmums.