Quesadillas

Quesadillas – sprøde, ostede og fulde af hygge 🌮🧀✨

Der er få ting, der slår en nytilberedt quesadilla – sprøde tortillas fyldt med smeltet ost og lækre ingredienser, der gør hver eneste bid uimodståelig. Det er den perfekte ret, når du vil lave noget nemt, hurtigt og samtidig velsmagende.

Det bedste ved quesadillas er, at de kan varieres i det uendelige! Fyld dem med kylling, grøntsager, krydret oksekød eller bare ren ost – og servér dem med en lækker guacamole, salsa eller creme fraiche for ekstra smag.

Opskrift på quesadillas

Quesadillas

Quesadillas – opskrift

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Forret, Snack
Køkken: mexican
Servings: 4 quesadillas
Calories: 419kcal
Her får du opskriften på de quesadillas, jeg lavede sidste gang, vi fik quesadillas. Der er også kød i, fordi jeg havde en rest stegt kylling.

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 rødløg
  • 4 hvedetortillas af den størrelse der lige passer til min stegepande
  • 200 g revet ost – vælg en ost der smelter godt på kort tid, f.eks. den du bruger til pizza
  • 2 dl majskerner
  • 200 g stegte kyllingestrimler
  • Rød salsa

Sådan gør du

  • Hæld væden fra kidneybønnerne, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Skær rødløgene i små tern
  • Læg en tortilla på en slip-let pande.
  • Drys 50 g revet ost ud over den.
  • Fordel en fjerdel af kidneybønner, rødløg, majskerner og de stegte kyllingestrimler på halvdelen af tortillaen.
  • Fold tortillaen sammen, når osten begynder at smelte.
  • Steg quesadillaen på begge sider, til den har en gyldenbrun farve.
  • Tag quesadillaen af panden, og hold den varm, mens de tre andre quesadillas tilberedes på samme måde.
  • Når alle quesadillas er færdige skæres de ud i fire trekanter hver.

Noter

Server med rød salsa – jeg bruger en af medium styrke. Du kan naturligvis lave den selv, men det er hurtigere at købe den. Giv hver gæst deres egen skål med salsa, så ingen skal dele mundvand.
Velbekomme!

Nutrition

Kalorier: 419kcal | Kulhydrat: 32g | Protein: 28g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 11g | Kolesterol: 85mg | Natrium: 577mg | Kalium: 469mg | Fiber: 3g | Sukker: 6g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 405mg | Jern: 2mg

Lidt om vores quesadillas opskrift

Quesadillas med ost er en rigtig hurtigmums-ret. Det er en tortilla – helst af majs, men kan også godt være hvede – som er fyldt med ost og evt. grøntsager og derefter stegt eller grillet. Retten stammer fra Mexico.

De er vanvittig hurtige at lave, og de smager lækkert. Det er heller ikke særligt dyrt. For du kan komme i, hvad du har i køleskabet og grøntsagskurven – dog skal stykkerne ikke være for store.

Tex-Mex hvaffornoget

Tex-Mex køkkenet lidt baggrund: Tex-Mex er en sammentrækning og forkortelse af Texas og Mexico. Det er typisk mad udviklet af mexicanere, der er bosat i Texas og som på den måde er den meget mexicansk men så er den også inspireret af de madtraditioner som hersker i det texanske køkken som brug af kød og ost i næsten alt. Tacos er således en anden helt klassisk Tex-Mex ret.

Quesadillas
Sidst opdateret: 1. marts 2025
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter