Fyldte champignoner

Fyldte champignoner, der får tænderne til at løbe i vand – Mums! Normalt bliver champignoner serveret som en ingrediens i salater, farsretter, saucer og lignende, men i denne opskrift er de hovedbestanddelen.

Champignonerne her kan spises som en appetitvækker eller som tilbehør sammen med f.eks. en bulgursalat til eksempelvis koteletter. Lav gerne rigeligt – man kan sagtens spise tre hver som tilbehør og endnu flere, hvis det bare er ment som en lille, lækker hapser.

fyldte champignoner

Fyldte champignoner

3 fra 1 stemme
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Hovedret
Servings: 12 portioner
Calories: 89kcal
Du skal være meget varsom, når du bager dem. Der er meget væske i champignoner, og render det hele ud under tilberedningen, bliver de ikke så pæne at servere.

Ingredienser

  • 12 hele friske – og gerne store – champignoner. På billedet er brugt brune champignoner
  • 1 spsk. vegetabilsk olie – f.eks. olivenolie
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • 200 g smøreost
  • ½-¾ dl revet parmesanost
  • ¼ tsk. stødt sort peber
  • ¼ tsk. løgpulver
  • ¼ tsk. stødt cayennepeber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Rengør champignonerne med et fugtigt stykke køkkenrulle eller med en pensel. De må ikke blive gennemblødte.
  • Bræk stilken forsigtigt af, så svampen bliver hul.
  • Hak stilken fint – efter evt. rod er fjernet.
  • Varm olien ved medium varme i en pande, og tilsæt hvidløg og champignonstilk, indtil al væske er væk – pas på ikke at branke hvidløget.
  • Sæt panden til side, og lad det køle af.
  • Rør flødeosten sammen med champignon og hvidløg, når det er kølet af.
  • Tilsæt parmesanost, peber, løgpulver og cayennepeber, og rør godt.
  • Fyld champignonerne med ostemassen.
  • Sæt de fyldte champignoner på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag de fyldte champignoner i 20 minutter, til de er rygenede varme, og der begynder at komme en anelse væske under. Så er det bare ud med dem, og så er de spiseklar.

Nutrition

Kalorier: 89kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 6g | Fedt: 7g | Mættet fedt: 4g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 177mg | Kalium: 81mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 168mg | Jern: 1mg

Sidst opdateret: 1. marts 2025
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter