Tomatsuppe

Hvis du slår ordet tomatsuppe op i Wikipedia, finder du ud af at tomatsuppe er en suppe lavet af tomater … Det er der som sådan ikke noget forkert i, men det er altså ikke hele sandheden.

For der er også andre ingredienser i. Mange blender tomatsuppe til en tyk, cremet substans, men jeg kan nu godt lide at der er lidt at bide i, så jeg blender den ikke. Jeg kan også godt lide at der er i bid i tomatsuppen – som i stærk – men man kan jo selvfølgelig selv bestemme hvor meget bid der skal i.

Tomatsuppe med friske tomater

Du kan sagtens selv flå tomater eller du kan rive friske tomater og bruge i tomatsuppen. Men jeg synes der er meget mere smag i flåede tomater på dåse end i friske tomater med mindre det er sæson for gode, danske tomater.

Opskrift på hjemmelavet tomatsuppe

tomatsuppe

Hjemmelavet tomatsuppe – opskrift

Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 1309kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Så jeg bruger altså dåsetomater – økologiske – i min tomatsuppe, som du får opskriften på her.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Pil og hak hvidløgsfeddene fint.
  • Skyl peberfrugterne og chilipeberen fjern stok og kerner, og hak peberfrugt og chilipeber fint.
  • Svits hvidløg og chilipeber i lidt olivenolie i et minuts tid.
  • Tilsæt peberfrugt og rødvinseddike, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt de flåede tomater – hak dem først hvis det er hele tomater – og lad det simre i 15 minutter mere.
  • Tilsæt til sidst bouillon og pasta, og lad det hele koge til pastaen er som den skal være.
  • Servér den varme tomatsuppe med revet parmesanost og lækkert brød til.

Noter

Ofte hvis jeg lige har tilbehøret og 5 minutter ekstra, så laver jeg lidt brødskiver, som jeg drypper lidt olivenolie over og så lidt mild gedeost oven på. Så 5-10 minutter i ovnen. Det er super lækkert.
Drikkevarer – hvis du kunne tænke dig en flaske vin, så er jeg ret vild med en Pinot Grigio fra Italien. Dvs en ret frugtet hvidvin, der går rigtig godt i spil med tomaterne. Det kunne alternativt være en Sauvignon Blanc fra New Zealand.
Velbekomme!

Nutrition

Kalorier: 1309kcal | Kulhydrat: 82g | Protein: 20g | Fedt: 94g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 64081mg | Kalium: 332mg | Fiber: 10g | Sukker: 31g | Vitamin C: 80mg | Calcium: 8mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Andre lækre supper fra HurtigMums:

Du kan se et samlet udvalg af supper her eller se vores  nogle af vores egne favoritter nedenfor:

Aspargessuppe – Hvis du godt kunne tænke dig at spise billigt og nemt, så er aspargessuppe et rigtig godt valg for dig. Som en lille bonus så er aspargessuppe faktisk også rigtig lækkert!

Blomkålssuppe – Denne lækre blomkålssuppe er udover blomkål lavet med lufttøret skinke eller bacon og kammuslinger. Rigtig lækker blomkålssuppe.

Champignonsuppe – Denne champignonsuppe laves ikke så ofte i de danske hjem, og det er egentlig ærgeligt for den er ikke særlig svær at lave og så er den super lækker.

Gazpacho – Når vi siger tomatsuppe, så tænker de fleste danskere på opskriften ovenfor. Det behøves da slet ikke at være tilfældet. Gazpacho er en spansk variant af tomatsuppe, der serveres kold. De fleste, der smager Gazpacho elsker den, men der er også nogle, der ikke kan med gazpacho – mest af alt fordi den er kold.

Jordskokkesuppe – Her får du en god klassisk opskrift på jordskokkesuppe. Jordskokeksuppe er de sidste år blevet en superpopulær spise i de danske hjem. I denne grundopskrift får du en række tips til tilbehør, og hvad du skal være opmærksom på.

tomatsuppe
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce