Spinatroulade

Spinatroulade – Jeg morer mig ofte over folks indbildte kræsenhed. ”Spinatroulade? Nej, tak, jeg kan ikke lide spinat.” Da jeg lavede denne spinatroulade sidst meldte en veninde sin ankomst, men tøvede en kende, da hun hørte, hvad der var på menuen til forret.

Men sørme så om ikke den portionsanrettede spinatroulade røg ned rub og stub, og et nyt stykke fandt vej til tallerkenen.

Jeg tror at manges aversioner mod alt, der har med spinat at gøre, skyldes barndommens kedelige spinatstuvning – som ellers også kan tilberedes, så den smager skønt.

Få endnu mere inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

spinatroulade

Spinatroulade – opskrift

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 203kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Spinatroulade har intet med stuvet spinat at gøre. Den bliver selvfølgelig stadig varmet – ellers burde du heller ikke spise den – der gælder de samme regler for frossen spinat som for al anden tilberedt spinat. Det kan du læse mere om under opskriften.

Ingredienser

  • 225 g frossen helbladet spinat
  • 10 g smør
  • 2 æg
  • Muskatnød
  • Lidt smør
  • 100 g røget laks – det behøver ikke være hele stykker laksetopping egner sig fint, da laksen alligevel skal findeles
  • 75 g naturel flødeost
  • ½ dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. frisk dild
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag spinaten op af fryseren, og lad den tø. Det er smartest at få det gjort i god tid – f.eks. fra morgenstunden af.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Del æggene – blomme for sig og hvide for sig. Blend den optøede spinat med smør og æggeblommer, og tilsæt muskatnød, salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem i spinatblandingen.
  • Bred spinat-”dejen” ud i ca. ½ cm tykkelse på et stykke bagepapir smurt med smør og lagt på en bageplade. Bag spinatbunden i ca. 10 minutter.
  • Skær imens laksen i mindre stykker, og hak dilden.
  • Bland flødeost og cremefraiche, tilsæt laks og dild, og smag til med salt og peber.
  • Tag spinatbunden ud af ovnen, og dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den stå, til den er kølet en smule af.
  • Vend den nu med bunden opad over på et nyt stykke bagepapir eller på husholdningsfilm, træk det øverste lag bagepapir af, og fordel laksefyldet på spinatbunden. Læg det ikke for langt ud til øverste og nederste kant.
  • Rul nu fra bunden og opad til en roulade. Pak spinatrouladen ind i papiret eller husholdningsfilmen, og læg den på køl i mindst tre timer, men gerne natten over.
  • Skær spinatrouladen i skiver, og anret som ønsket. Servér evt. med kaviar og citron og et godt brød

Nutrition

Kalorier: 203kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 14g | Fedt: 15g | Mættet fedt: 7g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 227mg | Kalium: 382mg | Fiber: 2g | Sukker: 1g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 235mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Kan du opvarme spinat?

Der er mange, der ikke tør genopvarme spinat, grønkål, persille og lignende. Og det er den en god grund til. Du kan nemlig få gevaldige mavekvababbelser, hvis du ikke er omhyggelig. Lige netop med købt frossen spinat har du ingen indflydelse på forholdene, inden den kommer i posen, men fra fryseren og til dit eget bord har du.

Sørg for at opvarme til minimum 75° C. Laver du en ret, som skal opvarmes igen dagen efter, skal du endvidere sørge for at køle retten hurtigt ned – maks. 3 timer fra retten er færdigtilberedt, til den er kold. Men det er heldigvis ikke tilfældet med spinatrouladen, der jo serveres kold.

Sidst opdateret: 24. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter