Snickerskage

Snickerskage opskrift – Er du på slankekur, så skynd dig væk! Kig end ikke på billedet, jeg er sikker på, at det er fedende. Jeg er ikke et kageøre … men det holder ikke helt med denne snickerskage. Den er usandsynligt lækker.

Kan du lide snickers, kan du også lide denne kage. Og hvem kan ikke lide snickers? Jeg kan i hvert fald. Snickerskagen er hurtigmums i den betydning, at den er hurtigt væk – og mums for det. Jeg lavede denne i al hemmelighed og nåede at tage et billede, inden andre i hustanden opdagede mit forehavende.

snickerskage

Snickerskage – opskrift

Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Børn, Dessert, kaffe, Kage
Antal: 1 25×35 cm
Kalorier: 7915kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne snickerskage har alt det en himmerigsmundfuld skal have. Den har forskellige teksturer, sødt, salt og umami. Her er ingen snak om fibre og vitaminer. Det er ren forkælelse og intet andet.

Ingredienser

  • 4 dl sukker
  • 200 g smør + lidt til formen – rigtig smør
  • 3 æg
  • 4 dl mel
  • tsk. bagepulver
  • 300 g saltede peanuts
  • 1 dl glukosesirup – eller anden lys sirup
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakaopulver – den uden tilsat sukker
  • 200 g mælkechokolade


Sådan gør du

  • Tag alle de kolde ingredienser ud af køleskabet en halv times tid, før du går i gang, så alle ingredienser har stuetemperatur, og smørret er blevet blødt.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Pisk sukker og smør hvidt og skummende med en elpisker.
  • Pisk æggene i et ad gangen – jo længere tid du pisker, jo mere luftig bliver kagen, så snup gerne et par minutter eller fem for hvert æg.
  • Bland mel og bagepulver, og sigt det i ad et par gange, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber eller lignende, så du ikke pisker luften ud af æggene igen. Vend melet rundt, til du har en ensartet dej.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 25 x 35 cm.
  • Fordel peanuts over dejen.
  • Bag kagen i ca. 20 minutter – stik med en kødnål eller lignende midt i kagen. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere tid.
  • Tilbered imens karamellen.
  • Bland sirup, piskefløde, sukker, vaniljesukker og kakaopulver i en lille gryde, og bring det i kog ved svag varme og under omrøring.
  • Lad det koge i 8-10 minutter under omrøring. Karamellen virker tynd, så længe den er varm, men den skal nok blive tyk og sej.
  • Tag kagen ud af ovnen, når den er færdigbagt, lad den og karamellen køle lidt af – sådan en 5-10 minutter. Ikke så længe, at karamellen stivner.
  • Hæld karamellen over kagen – her begynder det at blive svært … at holde på mundvandet forstås.
  • Overtræk kagen med smeltet chokolade, når kagen er helt afkølet, og lad igen kagen køle af, til chokoladen er stivnet. Først da er snickerskagen klar til de lækkersultne ganer.

Nutrition

Kalorier: 7915kcal | Kulhydrat: 934g | Protein: 155g | Fedt: 432g | Mættet fedt: 194g | Flerumættet fedtsyre: 65g | Enkeltumættet fedtsyre: 145g | Transfedtsyre: 7g | Kolesterol: 1034mg | Natrium: 3003mg | Kalium: 3701mg | Fiber: 49g | Sukker: 559g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 691mg | Jern: 34mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Mere info om råvarerne fra min snickerskage

  • Jeg bruger ganske almindelige, saltede peanuts, jeg ved ikke, om det er i overensstemmelse med dem, der er i en snickersbar, men usaltede peanuts er dyrere og sværere at få fat på, og det smager skønt med de saltede.
  • Jeg bruger glukosesirup, fordi den er mindre sød end almindelig sirup, og fordi den modvirker krystallisering i karamellen.
  • Jeg bruger mælkechokolade, hvilket er tro mod snickersbar – dog uden hvid nougat, for den er vanvittig dyr.

Prøv eventuelt også min ostelagkage eller mine kartoffelkager her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. Jeg vil gerne lave denne kage, men kan den laves om tirsdagen hvis den først skal bruges om fredagen? Kan den evt fryses? ????

    1. Hej Lene
      Ja, kagen kan godt fryses, men den kan også holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet i mindst 3-4 dage.
      De bedste hilsner
      Beate, Hurtigmums

    1. Hej Mia
      Jeg ved ikke, om der findes saltede peanuts, der ikke også er ristede. Dem jeg bruger er ganske almindelige peanuts, og de er både ristede og saltede. Så ja, det kan du godt.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce