Saltimbocca

Saltimbocca er en italiensk ret. Saltimbocca skulle angiveligt betyde ’hopper i munden’. Det er jeg nu ikke så sikker på, at det gør. For når jeg tænker på noget, der hopper i munden, så tænker jeg på Pop Rocks. Slikket der bobler på tungen, så det er en lyst.

Men her handler det ikke om slik, men om en varm, velsmagende ret til dit middagsbord. 

Saltimbocca laves sædvanligvis af kalvekød, italiensk skinke og salvie. Det er en ret, der er hurtig at lave, som smager godt, og så er den egentlig ikke vanvittig dyrt – der er lige kalvekødet, men ellers ikke. Det får du et alternativ til, hvis du læser videre.

-->

saltimbocca

Saltimbocca opskrift

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg laver min saltimbocca af kalveinderlår – det stykke du også bruger, når du laver wienerschnitzler – det kan nemlig bankes ud til en perfekt tykkelse.

Ingredienser

  • 4 tynde skiver kalveinderlår på ca. 125 g – kan du ikke få det så køb 8 af 60-70 g, og servér to stk. til hver
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 blade frisk salvie
  • Olivenolie og smør eller stegemargarine til stegning
  • dl tør hvidvin
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Bank kødet med håndroden, så det bliver lige tykt – eller tyndt – over det hele. Det skal være så tyndt, at du let kan folde det sammen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Læg en skive skinke på hver kødskive – laver du 8 små i stedet for 4 store, så lægger du naturligvis kun ½ skive skinke på hver kødskive.
  • Læg 2 skiver salvie øverst – laver du 8 små … og lirumlarum … 1 skive på hver.
  • Fold kødskiverne sammen på midten, og fastgør med en cocktailpind eller en kødnål.
  • Opvarm olie og smør på en stegepande, og brun kødet på begge sider ved stærk varme i 1 minuts tid.
  • Tilsæt hvidvin, og lad det hele simre, til hvidvinen er næsten fordampet – det varer 4-6 minutter.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->-->-->

Saltimbocca alla Romana

I daglig tale kalder vi denne ret for saltimbocca, men egentlig hedder den saltimbocca alla Romana det vil sige fra Rom. Det er den fremgangsmåde, der er typisk Rom og Lazio. Og så ikke helt alligevel. For så skulle kødskiven sammen med skinken rulles til en lille roulade og garneres med salviebladet udenpå. Men ingredienserne er de samme.

Der findes også andre varianter af saltimbocca i andre regioner og i Schweiz, Spanien og Grækenland.

Kylling saltimbocca

Og så findes der en dansk (måske, jeg kender ikke oprindelsen af den) og billigere udgave – kyllingevarianten. Skift kalvekødet ud med kyllingebryst. Skær kyllingebrystet igennem horisontalt, så du får to tynde brystfileter ud af hver brystfilet. Og følg fremgangsmåden fra før.

Saltimbocca tilbehør

Til saltimbocca kan du servere pasta kogt med hel, frisk spinat. Du kan servere med bulgursalat eller en helt enkelt grøn salt med høvlet parmesan og godt brød til. Flødekartofler er bestemt også et lækkert tilbehør til din saltimbocca.

Drik en ikke for kraftig, italiensk rødvin til fra for eksempel Toscana.

Husk du kan følge HurtigMums både på Facebook og YouTube.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce