Pastasalat med tun

Pastasalat med tun. Jeg elsker pastasalater – især dem, der er så mættende, at man ikke behøver anden mad eller i hvert fald allerhøjst et stykke godt brød. Pastasalat med tun er sådan en ret.

Du kan komme alt det, du lige elsker i en pastasalat. Eneste krav er pasta og i denne version også tun, men ellers er det dig, der bestemmer. Nå ja, og så skal der jo ikke være 50 ingredienser, så bliver det for stor en eksplosion for dine smagsløg.

Få lidt ekstra inspiration til din pastasalat af vores gode venner fra Gastrofun

Pastasalat med tun

Pastasalat med tun og æg

Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Forret, Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 545kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Den jeg har bikset sammen her, er med æg, ærter og selvfølgelig tun, så den er meget rig på proteiner.

Ingredienser

  • 375 g pastaskruer
  • 3 æg
  • 2 dåser tun i vand
  • 200 g frosne ærter
  • rødløg
  • 3 modne tomater af medium størrelse
  • 1 bdt. bredbladet persille – sådan ca. 1 lille håndfuld
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Kog pastaskruerne i let saltet vand efter anvisningen på emballagen, og lad den herefter dryppe af i et dørslag.
  • Kog æggene, til de er hårdkogte – eller evt. smilende.
  • Hæld tunen i en sigte, og lad den dryppe godt af. Del den herefter grundigt med en gaffel.
  • Hæld kogende vand over de frosne ærter, til de er tøet, og kom dem så i et dørslag eller en sigte, og lad dem dryppe godt af.
  • Pil rødløg, og skær det i tern.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i både. Fjern det træede stykke, hvor blomsten har været, og drys tomatbådene med lidt salt.
  • Pil æggene, skær dem i både, og drys med lidt salt.
  • Skyl den bredbladede persille, og pluk bladene af stilkene, som kasseres eller bruges i en grøntsagsbouillon – altså stilkene ikke bladene, bladene skal i pastasalaten.
  • Bland alle ingredienserne. Vær lidt varsom med æggene, så blomme og hvide ikke adskilles.
  • Drys med lidt friskkværnet peber.

Noter

Pastasalat kan serveres kold eller lun og evt. med hjemmelavede flutes.
Til pastasalaten serverer jeg en dressing:

Nutrition

Kalorier: 545kcal | Kulhydrat: 85g | Protein: 37g | Fedt: 6g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 153mg | Natrium: 247mg | Kalium: 805mg | Fiber: 8g | Sukker: 10g | Vitamin C: 36mg | Calcium: 85mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Pastasalat med tun

Dressing til pastasalat med tun

Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Forret, Sovs, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 20kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 dl skyr græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 1 dl mosede tomater – kan købes på flaske – eller tomatpuré
  • 1-2 tsk. tørrede krydderurter efter eget valg – kan evt. helt udelades
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.

Noter

Jeg hælder den ikke i skålen med salat, men lader folk selv dosere. Det gør også eventuelle rester mere appetitlige dagen efter.
Rester af pastasalat med tun skal opbevares på køl. Du kan sagtens tage en portion med i madpakken dagen efter.
Tun på dåse kan holdes sig i køleskabet 2-3 dage efter åbning, hvis det kommer i en anden emballage – og det gør det jo her – men alligevel vil jeg ikke anbefale at spise salaten senere end et døgn efter. Det er ligesom om, at det får en metallisk smag, hvis det står for længe.

Nutrition

Kalorier: 20kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 3g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 10mg | Kalium: 95mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 3mg | Calcium: 30mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få evt lidt ekstra inspiration ved hjælp af vores lille galleri nedenfor

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce