Pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs er en rigtig børneret. Jeg kender ingen børn, der ikke kan lide det – eller … jeg kender faktisk et barn, der ikke kan lide pasta, men kødsovsen går han gladelig ombord i. Pasta med kødsovs er én af de retter, der kan laves på hundrede, ja tusind, forskellige måder.

Det er ikke så meget pastaen, der gør forskellen. Selvfølgelig kan der varieres mellem tørret og frisk pasta og derefter mellem skruer, penne, hjul osv. Men det er altså kødsovsen, der gør forskellen. Hvad skal der i af krydderier, skal der tomat i eller ej, skal der være meget eller lidt sovs, skal den serveres med ost eller uden, eller er der i virkeligheden tale om millionbøf? Mere om den sag senere.

Få endnu mere inspiration til din lækre pasta med kødsovs, af vores gode venner fra Gastrofun

pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs – opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Forret, Oksekød
Antal: 4 personer
Kalorier: 705kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg kan lide kødsovs med og uden tomat og ost, med grøntsager og krydderier, med megen eller lidt sovs. Jeg laver selv kødsovs på mange forskellige måder, men denne er én af favoritterne, både blandt voksne og børn.

Ingredienser

  • 2 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • ½ rød peberfrugt
  • Lidt olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. rød karrypasta
  • Vand efter behov
  • 400 g pastaskruer – eller anden tørret pasta
  • 1 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • Du kan bruge alle mulige andre grøntsager – kig hvad du har af rester.


Sådan gør du

  • Skyl bladsellerien, og fjern det nederste – og evt. øverste – grove.
  • Pil løget.
  • Skyl peberfrugten, og fjern kerner.
  • Du kan nu enten hakke alle grøntsagerne, eller du kan skære dem i mindre dele og give dem en tur i minihakkeren. Sidstnævnte er bedst, hvis der er grøntsagsforskrækkede munde til stede.
  • Varm et par skefulde olie godt op i en dyb pande eller fladbundet gryde.
  • Kom det hakkede kød i den ekstremt varme olie, og hak, pres og skub det i stykker – uden at vende det i første omgang.
  • Vend først rundt i kødet, når det er begyndt at blive brunt.
  • Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt de hakkede grøntsager, og lad dem svitse lidt med.
  • Tilsæt karrypasta og så meget kogende vand, som du synes, jeg bruger vel ½-1 dl eller deromkring. Du kan altid tilsætte mere hen ad vejen om nødvendigt.
  • Læg låg på, og skru ned, og lad kødsovsen simre, mens du laver pastaen.
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, til den er næsten kogt.
  • Drys mel over kødsovsen, og læg igen låget på.
  • Rør rundt i kødsovsen, når melet er næsten eller helt absorberet.
  • Tilsæt de næsten kogte pastaskruer, og lad dem simre med, til de er perfekte.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveres med revet ost.

Nutrition

Kalorier: 705kcal | Kulhydrat: 78g | Protein: 35g | Fedt: 27g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 2g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 92mg | Kalium: 634mg | Fiber: 4g | Sukker: 4g | Vitamin C: 21mg | Calcium: 51mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Er det kødsovs eller millionbøf?

Som tidligere antydet, er det lidt et trosspørgsmål, om der er forskel på millionbøf og kødsovs, og i så fald hvad forskellen er. Det kan du også se i kommentarfeltet i hurtigmums’ opskrift på millionbøf.

Her fremgår det, at hvis der er tomat i retten, så er det ikke millionbøf, men kødsovs. Men ifølge Gastronomisk Leksikon udgivet af Det Danske Gastronomiske Akademi, så er millionbøf en gryderet lavet af hakket oksekød, løg, tomater og peberfrugter eller andre grøntsager. Millionbøf er en fordanskning af den italienske kødsauce, og det har været en hverdagsret i Danmark fra 1960’erne.

Mangler du inspiration til andre retter med hakket oksekød ud over pasta med kødsovs? Se vores samling af opskrifter med hakket oksekød her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce