Marinara Sauce

Marinara sauce er en napolitansk sauce, som normalt laves af tomater, hvidløg, krydderurter og løg. Den findes dog i et hav af variationer med f.eks. kapers, oliven, krydderier og et skvæt vin.

I Italien nævnes marinara sauce altid kun i forbindelse med andre retter og opskrifter, som for eksempel spaghetti alla marinara – altså som en del af en ret, ikke som en selvstændig tomatsauce.

Opskrift på marinara sauce

marinara sauce

Marinara sauce opskrift

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Vi bruger marinara sauce sammen med kødboller og spaghetti eller oven på cannelloni. Her får du opskriften på den velsmagende sauce.

Ingredienser

  • 1 dåse flåede hele tomater
  • 7 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille tørret, rød chilipeber eller et drys chiliflager
  • 1 bdt. frisk basilikum eller ¼ tsk. tørret oregano
  • Salt


Sådan gør du

  • Hæld tomaterne i en stor skål, og mas og mos dem med en ske eller med dine bare næver i bedste Jamie Oliver-stil.
  • Hæld vand i dåsen, og kør det rundt, så du får en slags tomatjuice.
  • Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  • Svits dem i olien – ikke brune, kun svitse.
  • Tilsæt de knuste tomater, tomatjuicen, chilipeberen eller chiliflager og tørret oregano eller den friske basilikum (hel) og lidt salt.
  • Lad basilikummen flyde rundt i overfladen, til den bliver gennemvædet af saucen af sig selv.
  • Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
  • Fjern chilipeberen – hvis du ikke har brugt chiliflager – og basilikummen.
  • Smag til.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Så er din marinara sauce klar til brug. Hælde den over dine cannellonier, eller vend dine ravioli eller spaghetti med kødboller i den. Pynt evt. med lidt frisk basilikum.

Du kan naturligvis regulere mængden af hvidløg og chilipeber, hvis der er sarte ganer til stede, men en marinara sauce skal helst have lidt styrke.

Nedenfor kan du se hvordan Diana DeLaFuente laver marinara sauce:

Andre italienske retter

Marinara sauce er blot en af mange italienske retter her på siden. Nedenfor kan du finde et udvalg af vores favorit opskrifter fra Italien.

Lasagne – Det er langt fra kun Garfields livret. Jeg kender næsten ikke en eneste, der ikke elsker lasagne. Nå ja og så syntes jeg vores egen opskrift er et rigtig godt bud på en lækker lasagne opskrift.

Spaghetti Carbonara – Den her ret er for mig på mange måder indbegrebet af Italien. Spaghetti Carbonara er let at lave og det går faktisk også ret hurtigt. Spaghetti Carbonara mætter og så er spaghetti Carbonara en lækker ret som både voksne og børn kan lide.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce