Italienske kødboller

Italienske kødbollerItalienske kødboller er meget andet end et måltid mad. Det er en stemning! Det er svært at spise italienske kødboller uden at drømme sig sådan ca. en 60-65 år tilbage. Tilbage til et bord under åben himmel og varmere himmelstrøg. Et bord lavet af toppen af en tønde med en hvid- og rødternet dug på og en buttet vinflaske med et stearinlys i.

Ja, det er Disney-klassikeren fra 1955, jeg tænker på. Hvor Vagabonden, et forelsket gadekryds, triller den sidste kødboller over til Lady, en smuk cockerspaniel, efter deres snuder ved et held i uheld mødtes i et kys om en spaghetti. Alt imens synger og spiller Tony, ejeren af restauranten hvor det hele foregår, og Joe, kokken, ”nu er det nat, en bedårende nat, som de kalder Bella Notte”.

Italienske kødboller

Italienske kødboller – opskrift

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Selvom denne opskrift er supernem og hurtig at lave, så kan du sagtens komme i romantisk Disney-klassikerstemning med den.

Ingredienser

  • 3 skiver lyst brød – f.eks. toastbrød
  • 1 dl mælk
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 400 g hakket oksekød
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 400 g spaghetti
  • 500-600 g flåede tomater med krydderier eller tomatsovs
  • Revet ost
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skær skorpen af brødet, skær det i tern, hæld mælken ud over, og lad det stå lidt i blød. Skorpen kan du give til fuglene eller bruge til rasp.
  • Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint, eller riv det.
  • Kom løg, hvidløg, tørret basilikum, tørret oregano og det udblødte brød – inkl. mælk – i det hakkede kød sammen med lidt salt og peber. Rør det godt sammen.
  • Kom olien i en varm sauterpande, form farsen til kødboller ca. på størrelse med en stor valnød, og brun dem olien.
  • Sæt imens en stor gryde vand (ca. 4 l) tilsat salt (3-4 spsk. – ikke med top) over at koge.
  • Hæld tomaterne ved, og lad det simre i 5-10 minutter.
  • Kom spaghettien i det kogende vand, og lad dem kogen uden låg, til de er al dente. Rør i gryden med en gaffel et par gange undervejs.
  • Servér retten rygende varm med revet ost på og et godt brød
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sådan koger du god spaghetti

Du synes måske, at 4 liter vand er meget at koge spaghetti i, men koger du pasta i for lidt vand, klistrer de sammen. Så 1 liter pr. 100 g pasta er perfekt.

Du synes må også, det lyder af meget salt, men saltet tilfører smag til din spaghetti – selvfølgelig skal de ikke være for salte. Ca. 10 g pr. 1 l vand er godt. Kommer du først salt ved, når vandet koger, koger vandet hurtigere, og du sparer tid, men det betyder ikke noget for pastaen.

Pasta skal kommes i spilkogende vand, så temperaturen ikke falder, og der skal ikke låg på gryden igen, når først pastaen er kommet i.

Endelig skal der ikke olie i hverken kogevandet eller på pastaen efter kogning, og der skal ikke koldt vand på.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce