Hvidløgsbrød

Når jeg hører, der er hvidløgsbrød på menuen, så tænker jeg straks flutes med stykker af hvidløgssmør, som er smeltet, fordi flutet har været i ovnen eller på grillen – det kaldes både hvidløgsflutes og -brød. Men hvidløgsbrød kan også være skiver af godt brød smurt med god hvidløgsolie og bagt sprøde i ovnen.

Lad os tage det sidste først. Det gode brød med hvidløgsolie. Du kan bruge det lækre brød, du bagte forleden, eller du kan købe et godt brød. Det behøver ikke være frisk, det skal jo ristes. Hvidløgsolien derimod, den laver du selvfølgelig selv, medmindre du har hjembragt én der er usandsynlig god.

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød

Hjemmelavet hvidløgsbrød – opskrift

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 10 skiver hvidløgsbrød
Forfatter: Beate Grandahl
Laver du selv hvidløgsolie, altså som i større mængder, skal du selvfølgelig bruge af den, da den jo sikkert har trukket og med garanti er meget bedre end en helt frisklavet.

Ingredienser

  • 5 fed hvidløg
  • ½ dl god olivenolie
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. citronsaft
  • 10 tynde skiver godt hvedebrød – sådan ca. 1 cm tykkelse
  • Salt


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220° C varmluft.
  • Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint, og kom dem i olien.
  • Tilsæt basilikum, citronsaft og lidt salt, og bland det godt sammen.
  • Læg brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og smør dem med hvidløgsolien.
  • Lad det trække fem minutter, før du sætter dem i ovnen i ca. fem minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Brødene skal serveres med det samme.

Hvis du bruger et ”lille” brød, som et ciabattabrød eller lignende, så skær skiverne på skrå, så de bliver lidt større.

Hjemmelavet hvidløgsflute – opskrift

Du kan købe hvidløgsflute i dagligvarebutikker. De er lige klar til at komme i ovnen. Men du kan også lave dem selv. Du kan købe et færdigt flute og bruge. Men så kunne du jo lige så godt købe det med hvidløg i, så selvfølgelig bager du et flute selv – så kan du også selv bestemme størrelsen, om det skal være tomands eller seksmands flutes.

Ingredienser til 2 lange flutes

  • 2 fed hvidløg
  • 100 g blødt smør – stuetemperatur
  • 5 spsk. finthakket persille
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 2 lange, bagte flutes
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i det bløde smør.
  2. Bland smør, hvidløg, hakket persille, et par skvæt citronsaft samt salt og peber godt sammen, så alt bliver jævnt fordelt i smørret.
  3. Rul smørret ind i pergamentpapir, og læg det i fryseren ½ times tid, til det er blevet lidt hårdt – men ikke bundfrossent.
  4. Tænd ovnen på 180° C varmluft.
  5. Skær dybe snit på skrå i flutene – ligesom hvis du ville skære skiver af det – men ikke helt igennem, kun ca. ¾ igennem.
  6. Skær skiver af hvidløgssmør – så mange som du har lavet snit i flutene – og kom forsigtigt en skive smør ned i hvert snit i flutene, og klem let sammen.
  7. Læg flutene på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter, eller til smørret er smeltet.

Hvidløgssmørret kan også bruges til at smøre på f.eks. lune kuvertflutes, når der bliver grillet.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce