Grillet burger

Når der står grillet burger på menuen, så skal det selvfølgelig være det. Ikke kun en grillet hakkebøf i en burgerboller varmet i ovnen. Næ nej, der skal være grillstriber på både bolle og bøf – altså en rigtig grillet burger!

Tomaterne må også gerne være grillede, hvis de ikke skal være rå. Grill halve tomater, og skær dem i tykke skiver med en skarp kniv. De ristede løg er selvfølgelig også hjemmelavede – de kan ikke laves på grillen, medmindre du følger opskriften i ovn og kommer dem i en foliebakke eller lignende. Men det tager tid. Laaaang tid i forhold til burgerne – og tomaterne, hvis de også skal grilles.

Se også vores anden opskrift på burger her, eller find inspiration her til andre grillretter.

grillet burger

Hjemmelavet grillet burger – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Kalorier: 1271kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Om du er til agurkesalat eller syltede agurker, til ketchup eller sennep, til hovedsalat eller iceberg, til ost eller … ikke, kan du bruge opskriften herunder. For du kan selv bestemme, hvilket fyld der skal i.

Ingredienser

  • Det skal du bruge til 4 burgere
  • 500 g hakket oksekød
  • Olivenolie
  • 4 hjemmelavede burgerboller
  • Fyld og snask f.eks.
  • Sennep ketchup, remoulade, chilisauce, dressing, guacamole
  • Salat af en art
  • Syltede agurker agurkesalat, chutney, rå agurker
  • Tomater – rå grillede, soltørrede i lage …
  • Rå løg ristede løg, stegte løg, syltede rødløg
  • Ost
  • Bacon
  • Salt og peber

Luksusburgeren

  • 1 hakket rødløg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. worcestershiresauce
  • 1 par dræber tabascosauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fremgangsmåde
  • Form det hakkede kød til fire lige store bøffer.
  • Tryk dem så flade, du kan, så de får så stor en diameter som muligt, men uden at de vil gå i stykker, når de bliver grillet. Bøfferne trækker sig sammen og bliver mindre i diameteren og tykkere.
  • Pensl med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på direkte varme et minuts tid eller to, til de er blevet brune.
  • Flyt dem over på indirekte varme, og grill dem ca. 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  • Flæk bollerne, og grill dem på indirekte varme – et minuts tid på indersiden af bollen og to minutters tid på bollens yderside.
  • Har du stegt bacon, ristet løg, skåret salat og tomater samt syltet agurker – eller hvilke forberedelser der måtte være med tilbehøret, så er det tid til at bygge burgere.

Noter

Tip II: Bliver burgeren for høj og ”skrider”, så hold sammen på den med et bambusspyd.

Nutrition

Kalorier: 1271kcal | Kulhydrat: 0.2g | Protein: 86g | Fedt: 100g | Mættet fedt: 38g | Flerumættet fedtsyre: 3g | Enkeltumættet fedtsyre: 44g | Transfedtsyre: 6g | Kolesterol: 355mg | Natrium: 359mg | Kalium: 1360mg | Fiber: 0.04g | Sukker: 0.1g | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 92mg | Jern: 10mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvis din grillet burger skal være en rigtig luksusburger, så kan du i doble op til 1 kg hakket oksekød og lave dobbelt så høje burgerbøffer. Eller du kan blande de 500 g hakket kød med og forme farsen til bøffer præcist som i opskriften herover. Når der er rigtig meget smag i bøffen, kan du spare på nogle af de andre ingredienser i burgeren.

Se også vores anden opskrift på burger her, eller find inspiration her til andre grillretter.

Sidst opdateret: 17. januar 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter