Flan

Flan – I Frankrig og Spanien er flan en populær, sød dessert. Den er lavet af mælk eller fløde, sukker samt æg og smages til med vanilje og andre lækkerier.

Flan bages i vandbad i små portionsforme og serveres som små, blævrende buddinger. Enten rektangulære eller runde, bredere i bunden end i toppen – eller omvendt faktisk, for de serveres med bunden opad.

Opskrift på flan

flan

Flan – opskrift

Samlet tid: 1 time 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Flan er ikke helt let at lave og tager også lidt tid, men hvis du følger opskriften her, så skal det nok blive til en lækker fransk eller spansk dessert.

Ingredienser

  • ½ l mælk
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1 stykke skal af en økologisk citron
  • 1 spsk. rom
  • 1 knsp. revet muskat
  • 2 dl sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du

  • Bring mælk, kanel, citronskal, rom og revet muskat i kog, lad det simre i ca. 10 minutter, og sæt det derefter til side til afkøling.
  • Varm ⅓ af sukkeret på en pande, til det begynder at karamellisere.
  • Fordel det karamelliserede sukker i 4 ovnfaste portionsskåle.
  • Tænd ovnen på 150° C.
  • Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljeekstrakten skummende i en skål.
  • Tilsæt den afkølede mælk gennem en sigte, og rør det grundigt sammen.
  • Fordel blandingen i de 4 ovnfaste portionsskåle.
  • Sæt skålene i en bradepande eller et dybt ovnfast fad, uden at de rører ved hinanden.
  • Hæld kogende vand i bradepanden/fadet, til det når en 2-3 cm op.
  • Sæt bradepanden/fadet i ovnen, og lad buddingen bage i 1½ time.
  • Tag skålene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
  • Kør en tynd, våd kniv rundt langs kanten, læg den tallerken, som den enkelte flan skal serveres på, over skålen, vend rundt, og fjern skålen.

Desserten kan serveres ved stuetemperatur eller kold.

    Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

    Af andre spændende franske retter kan vi anbefale coq au vin eller Pommes Anna.  Det er dog mere hovedretter eller tilbehør til hovedretter. Med tiden skal vi dog nok få flere søde sager fra Frankrig her på HurtigMums.

    flan

    Picture of Beate Grandahl

    Beate Grandahl

    Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Se også disse opskrifter