Brombærtærte

Hvad er bedre end en brombærtærte? Det er fire brombærtærter! Én til hver. Der er nu noget specielt ved at få sin helt egen – om end lille, men helt egen – tærte i stedet for at få et stykke af en stor tærte. Du behøver ikke dele.

Brombærtærte med friske brombær er en tidsbegrænset luksus – i hvert fald hvis du plukker selv i haven eller fra et brombærkrat i nærheden og ikke ”bare” køber dem i supermarkedet … de udenlandske.

Få mere lækkert inspiration fra vores venner fra Gastrofun

brombærtærte

Brombærtærte – opskrift

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Dessert, hurtigmums, kaffe, Kage
Antal: 4 tærter (10cm i diameter)
Kalorier: 1337kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Brombærtærterne her er lavet i 4 portionstærteforme på ca. 10 cm i diameter, men den kan også laves til én stor tærte i en tærteform på ca. 25 cm i diameter.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 100 g blødt smør + lidt til at smøre formene med
  • 1 æggeblomme
  • 400 gram 70 % mørk chokolade
  • dl piskefløde
  • dl sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 250 g friske brombær
  • Flormelis


Sådan gør du

  • Bland mel og flormelis i en skål, smuldr smørret i, saml dejen med æggeblommen, og lad den hvile i ½ time i køleskabet.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Del dejen i fire lige store portioner, og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord. De skal rulles ud til en størrelse, så de passer til tærteformene.
  • Smør tærteformene med smør, kom dejen i, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl herefter bundene.
  • Hak den mørke chokolade fint, og sæt den til side i en skål.
  • Bring piskefløde og mælk i kog i en kasserolle eller lille gryde, og fjern den derefter fra varmen.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, bare så det lige samler sig ikke mere.
  • Tilsæt lidt af den varme mælkeblanding under piskning, og hæld derefter æggeblommer og mælkeblanding tilbage i gryden. Varm op ved svag varme under omrøring, til cremen bliver tyk (har du et sukkertermometer, skal massen være 85° C).
  • Tag cremen af varmen, og hæld 950 g af den gennem en sigte over den hakkede chokolade. Lad den stå et par minutter, så cremen smelter chokoladen, og vend så kraftigt med en dejskraber, til du har en ensartet chokoladecreme, som du fordeler over tærtebundene, inden du sætter dem på køl.
  • Pynt med rensede brombær, når cremen er kølet af og er begyndt at sætte sig – efter ca. 15-20 minutter i køleskab.
  • Sæt tærterne i køleskabet igen i ca. 6 timer, så cremen sætter sig helt. Drys med flormelis, inden servering.

Noter

Tip: Dejen kan tilberedes og bages i forvejen og opbevares i køleskab, så du sparer tid den dag, du skal servere de lækre tærter, som du jo selvfølgelig gerne vil servere så friske som muligt.
Se eventuelt også vores opskrift på jordbærtærte.

Nutrition

Kalorier: 1337kcal | Kulhydrat: 105g | Protein: 21g | Fedt: 94g | Mættet fedt: 54g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 27g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 466mg | Natrium: 242mg | Kalium: 1038mg | Fiber: 15g | Sukker: 51g | Vitamin C: 14mg | Calcium: 256mg | Jern: 15mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se dette galleri for endnu mere inspiration

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce